jeduvtom daaal
Poeet p?íspivku : 60 Age : 33 Location : takovy zapadakov to stejne neznate Registration date : 17. 07. 07
| Předmět: ZJIMAvOST Fri Nov 23, 2007 11:44 pm | |
| NO dam sem jeden clanek co vysel v novinach kamosovi z me tridy davam to tu proto aby ste vedeli ze mam kolem sebe partu a sichni sme taci blazni je sice zdlouhavy ale vyplati se ho docist do konce!! Kdo vládne naší zemi? Tuto otázku nám položili moudří redaktoři Mladé fronty DNES z rubriky Studenti píší noviny. Pravděpodobně však nepočítali s tím, že většinu nezkorumpovaných studentů (alespoň v naší třídě) politika absolutně nezajímá. To je určitě můj případ. Kdyby bylo téma například České kníry v zahraničí nebo Světová krize v nízkém počtu obyvatel aktivně používajících slovo BALÓNEK, daly by se tímto námětem popsat celé stránky… Potíž je možná v tom, že se po naší republice o problému pouze letmého používání slova balónek málo mluví. Ale možná je to spíš tím, že toto téma aktivně nerozvíjí sami politici. Zkuste si představit, že by se v sněmovně přihlásil poslanec a vítězoslavně by prohlásil: „Už to mám! Těch balónků je opravdu málo!“ No řekněte sami, nebyla by hned politika záživnější? Je mi jasné, že musí ony velké hlavy řešit i důležitější věci, ale kdyby se nezabývaly úplatky a neustálými souboji o moc na bázi středověkého nástupnického handrkování, jistě by jim zbyla spousta času na řešení teatrálnějších otázek… Domnívám se rovněž, že v naší roztomilé politice nejde nikomu až tak o prestiž státu, jako o vlastní touhu po penězích. U nás, kdo je delší dobu „Maxi king“, je oblíbenější, než ten, který se někde v koutku tiše, nenápadně, ale hlavně poctivě snaží evokovat Česku nějaké blaho. Ale třeba já osobně bych se asi taky o nic moc nesnažil. Má to cenu? Kdo to ocení? Sem tam bych si zařídil nějakou aférku a měl bych vystaráno… Úplatky by mi vynesly dost peněz pro zbytek života poté, co bych byl donucen za pár let podat demisi… Přesto, být politikem, zavedl bych jednu radikální změnu, vedoucí jistě ke zlepšení mezipolitických vztahů, a to by bylo pravidlo udávající povinné nošení legračních kravat. Podle mého názoru by to uvolnilo atmosféru. Také by se mohli naši velevýznamní pohlaváři předhánět, kdo bude mít který den kravatu komičtější a tematičtější. Například k počasí, sportovním událostem nebo třeba svátkům. Hned by byla politika pro mnohé, především pro volnější povahy, mnohem zajímavější. Pokud by se stále neřešilo jen to samé, byť pokaždé s jinými lidmi. Domnívám se, že takovéto vybočení z neutrálu, podobně jako slavná „Mackova facka“, dělá politiku zábavnou. Možná je ale dobře, že o politické kariéře neuvažuji. Prozatím. Dokud se nezačnou řešit pro mne podstatnější záležitosti, jako je bezpochyby zrovnoprávnění plyšáků s lidmi. Je s nimi zacházeno až příliš tvrdě. Kdo dnes nabídne svobodnému, vysokoškolsky vzdělanému 19-ti letému medvídkovi Pookymu práci? Kocour Garfield! Jenomže medvídků jako je Pooky jsou stovky, zatímco Garfield je jen jeden. Co bude s ostatními? Pokud se v politice taková interesantní otázka vůbec vyskytne, uznám, že je to docela vhodné perspektivní povolání dokonce i pro mě. Můj postoj k české politice je poměrně negativní. I když, pakliže politici pouze napodobují vzorec všeobecné tupé masy, ubírající se jedním směrem, není třeba dávat to za zlé jednotlivcům, jako spíš celku. Všechna zvířata jsou si rovna. Jen některá jsou si rovnější… Ondřej Sitek | |
|
tieulongnu Admin
Poeet p?íspivku : 91 Age : 31 Location : Cheb Registration date : 17. 07. 07
| Předmět: Re: ZJIMAvOST Sat Nov 24, 2007 3:01 pm | |
| nebaví mě to číst. Stejně to sem nepatří.Lock, ale mohou to ostatní číst. | |
|
KavovarCZ
Poeet p?íspivku : 36 Age : 34 Registration date : 21. 07. 07
| Předmět: Re: ZJIMAvOST Wed Jan 30, 2008 11:18 am | |
| | |
|
jeduvtom daaal
Poeet p?íspivku : 60 Age : 33 Location : takovy zapadakov to stejne neznate Registration date : 17. 07. 07
| Předmět: Re: ZJIMAvOST Sun Feb 03, 2008 3:09 am | |
| lol kavo tos asi poradne nepochopil pointu:D nebyl si zrovna zhulenej? :D | |
|